Weetjes voor mamas (to be)

Inmiddels ervaringen expert! Les 1:  gebruik billendoekjes en vergeet voorlopig je kanten strings!


- Last van blaasontsteking? Krijg je van de dokter keer op keer antibiotica en kunnen ze verder niks doen? Gek word je ervan! Maak eens een afspraak bij een osteopaat. Ik ben van een chronische ontsteking na 3 behandelingen helemaal van het probleem af! Een goed adres is Harold Launspach in Rotterdam


- Na je bevalling snel je figuur weer een platte buik? De sluitband van Motherwear is top! Zit nog comfortabel ook, het houdt je flubberbuik een beetje in toom.


- Verwen jezelf met een paar heerlijk luxe pyjamas/huispakken voor na de bevalling. Zit lekker en je ziet er ook nog een beetje verzorgd uit voor de kraamvisite, want echt je hebt dan nog geen zin in je spijkerbroek! Mooie pyjama's vind je op perfectlybasics.nl


- Arnicadruppels zijn top voor direct na de bevalling. Helpt tegen zwellingen. Ik hoef je vast niet te vertellen waarvoor je die nodig hebt..


- Koop een paar onderbroekjes (zeker wel 10) in een maatje groter, want belieeeeve me je kan voorlopig geen string zien!


- Billendoekjes! Nee niet voor de baby, maar voor mama. Je zal toch weer een keer voor het eerst moeten... En das al geen pretje (hoewel ontspan een beetje dan is het best te doen, je kan ook bevallen van een kind, dan is dit een eitje!), zorg daarom voor lekker zacht afveeg materiaal.


- Zet op ieder toilet in huis een prullebakje en zorg voor kraam/maandverband (dat laatste alleen van kotex, zit minder plastic in).


- Neem je aller lekkerste douchemousse en shampoo mee. Koop iets waar je normaal veel te gierig voor bent. Heerlijk voor als je mag douchen na de bevalling!


- Isofix voor je maxicosi, had ik eerst niet ik vond het maar onzin. Geloof me, die isofix standaard wil je! Zonder dat ding is het zon gehannes, en je maakt je continu zorgen of dat ding wel goed staat etc. Met de isofix weet je zeker dat je kind stevig in de auto staat!


- Truus.nl hun slogan: stouwen zonder sjouwen. Brengen alles voor het huishouden en baby benodigdheden aan huis. Ideaal!


- Zorg voor voldoende beddengoed en onderlakens. Lekker om de eerste periode je bed zo vaak mogelijk te (laten) verschonen (ja het is feest, na die bevalling ben je nog niet klaar hoor... kraamvloed, lekkende borsten, zwetende mama's (ivm vocht kwijt raken na zwangerschap)


- Haal Vaseline in huis, geen baby wandjes om de handjes van je baby. Gewoon nageltjes vijlen met een papierenvijl en vaseline op het gezichtje smeren. Als je ze regelmatig insmeert kan de baby zichzelf niet krassen in het gezichtje.


- Infacol (te koop bij de supermarkt), geef je voor het flesje aan je baby. Dit bundelt de lucht tijdens het drinken en daardoor boert je baby makkelijker. Ook vermindert het de darmkrampjes. En geloof me, dat wil je want darmkrampjes zijn echt heel zielig...


Wil je deze blog volgen? Vul dan links op de pagina je mailadres in bij 'follow by e-mail' Vind je dit een leuk bericht? Deel 'm dan door op onderstaande linkjes te klikken!