donderdag 15 maart 2012

After-vakantie-dip

Lekker op vakantie met ons gezinnetje. Eigenlijk voor het eerst. We hebben al wel een keertje proef gedraaid met twee dagen Vlieland. Maar dit is echt vakantie vakantie. Een weekje wintersport in Italië. Die kleintjes mogen natuurlijk niet te lang in de maxicosi dus was de overweging om te gaan vliegen. Ben ik blij dat we toch besloten hebben te gaan rijden! Ik gok dat we anders voor zo'n bescheiden 30 kg overgewicht hadden mogen afrekenen. Zooooooveeeeel spullen hadden we bij ons. Al die skiekleding, ski's, skieschoenen, jassen, tassen, babyspullen, kinderwagen, kleertjes, luiers, potjes, flesjes. Pfffff, zal ik nog even doorgaan?
Weet je wat het is? Je neemt alles dubbel mee, gewoon om niks te kort te komen. Dus extra luiers, dubbele potjes, twee slaapzakjes, extra flesvoeding, potjes, pannetjes en natuurlijk ALLE kleertjes voor het geval dat... De auto dus helemaal bomvol geladen, klaar voor de lange trip. 

Wat ga je in vredesnaam doen op wintersport? Ik hoor het je denken. Nou ik kan je zeggen dat we een top vakantie hebben gehad. Heerlijk met heel veel gezellige mensen. Mees werd met veel bombarie onthaald op zijn eerste vakantiedag, polonaise achter de kinderwagen, hilarisch! 

Ik heb de hele week niet geskied, maar dat kan me helemaal niks schelen want ik had Mees lekker de hele week voor mezelf. Iedere dag zijn we samen gaan zwemmen, wandelen en relaxen op een terrasje. Als 's middags dan m'n telefoon ging: 'joehoe, waar ben je wij komen naar beneden!'. Had ik stiekem zoiets van, hè jammer, mijn Meestijd is alweer voorbij... Dat is het leuke van vakantie. Natuurlijk ben je thuis ook wel eens een hele dag met je kind, maar dan heb je toch altijd allerlei verplichtingen. Boodschappen halen, huishouden, nog even dat mailtje afhandelen en als het hotel belt: ' ja klopt ik ben vrij, nee hoor geen probleem, verbind maar door'. Dus nooit 100% Meestijd. En nu lekker wel, de dagen konden mij niet lang genoeg duren. Logisch want ik heb natuurlijk ook het leukste, liefste en gezelligste kind dat je je maar kan wensen :-) Zo'n omaatjes-vakantie is wel aan mij besteed! 
Maar nu, back to reality. We zijn inmiddels alweer anderhalve week thuis. Weet je wat nou het nadeel is van op vakantie gaan? Dat je na een weekje weg meteen weer met je neus in de boter valt. BAM, stapels werk liggen alweer op je te wachten. Daarbij zijn we meteen begonnen met een dieet. Dat after-zwangerschaps-sportklasje is leuk hoor. Maar een uur in de week stelt natuurlijk helemaal niks voor. Die kilo's moeten eraf, chagrijnig word ik ervan... Zo'n ander halve week na m'n vakantie ben ik het vakantiegevoel alweer volledig kwijt. Sterker nog, ik vrees dat ik momenteel in een zware after-vakantie-dip zit. Weg Meestijd, weg heerlijk eten, weg rust, weg vakantiegevoel. Zucht... Gelukkig bijna lekker weekend, god wat ben ik daar aan toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten