Oeps, hij ligt in stuit!

Hartverzakking...


In week 39 kregen we nog even een hartverzakking. Bleek dat die kleine in stuit lag. Het ene moment ging ik zorgeloos naar de verloskundige het andere moment zat ik in het ziekenhuis. 

Gesprekje met de gynaecoloog. Ondanks dat een draaipoging waarschijnlijk weinig zou opleveren aangezien men dit meestal in week 36 doet, wilde ze het toch proberen. Heftig want er werd meteen gewaarschuwd dat dit niet zo'n feest zou zijn. Ja niet zo gek, ik had een mega buik! Met de echo schatte ze de baby al op 9 pond. Zie mij, klein meisje van 1.65m, hoe gaan ze in vredesnaam die baby draaien??! Dat past helemaal niet!

Omdat de kans zo klein was dat het draaien zou lukken werden we voorbereid op een bevalling in stuit of een keizersnede. Jeetje mina, ik wist niet dat er zoveel nadelen aan een keizersnede zitten! Wij schrokken er echt van. Maar ja bevalling in stuit is ook niet zonder risico's voor de baby (ik zal geen risico's en nadelen hier beschrijven, zit jij ook in een zelfde situatie vraag dan zoveel mogelijk info aan je gyn. Twijfel je? Vraag dan gewoon een second opinion!)

Draaipoging
De volgende dag naar het ziekenhuis voor de versie (draaipoging). Pfff best wel spannend... Eerst ga je een half uur/uur aan de CTG om het hartritme te meten van de baby. Ook worden jou hardebuiken/weeën gemeten. Als dat allemaal goed is krijg je een weeenremmer toegediend via infuus om je baarmoeder te ontspannen. Voordat ze een poging doen kijkt de gynaecoloog eerst via de echo om hoe de baby precies ligt. En dan, ogen dicht, tanden op elkaar en draaien maar.... Holymoly! Wat een geweld! Nee lekker is het niet, heftig wel. Ga je dood van de pijn? Nee, het is best te doen, ook met 39 weken zwangerschap. En het belangrijkst, het is gelukt!! Overigens wel een tip voor je partner, hij hoeft niet te kijken... Mijn man was redelijk onder de indruk. Hij dacht dat zowel ik als de baby werden fijngeknepen....

Wat een opluchting, ik denk dat het maar weinig voorkomt dat iemand zo ontzettend blij is met een 'gewone' vaginale bevalling :-)

Wil je deze blog volgen? Vul dan links op de pagina je mailadres in bij 'follow by e-mail' Vind je dit een leuk bericht? Deel 'm dan door op onderstaande linkjes te klikken!